MűsorajánlóÜdvözlünk a TehetségSáv időgép oldalán. Elugrottunk a jövőbe, és visszahoztunk Nektek egy-egy érdekes részletet elkövetkezendő adásainkból. Halgass a jövőbe!

Pál Zsolt - Pille

Pál Zsolt, alias Pille világítja meg nekünk ebben az adásban az élet láthatatlan oldalát. Zsolt programozást tanít, Ócsvári Áron mentora, a Hobby Rádió főszerkesztője, a Vakrepülés nevű társulat tagja. És van egy fehér botja. A többi az adásból kiderül. Hallgassátok október 13-án 10 órakor a Civil Rádiót!

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


LongPlay 33 1/3

A most csütörtöki adás vendége a LongPlay 33 1/3 zenekar 3/4 része. Mivel a képlet így nem egyértelmű, elárulom, hogy egész emberekkel beszélgettünk. Aki ennyiből kitalálta, hogy hány vendégünk lesz, az igéretes matektehetség. Aki pedig nem, az se keseredjen el: rengeteg tehetségterület van még a matematikán kívül. Például zenei...

2011. október 6-án 10 órától a Civil Rádió műsorán.

 

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Második Géniusz Est

2011. szeptember 14-én 18.00 órai kezdettel a második Géniusz Esten vehettünk részt a Cafe Shambalában a Magyar Géniusz Projekt  és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szervezésében. Az est témáját „Az Arany János Program felfedezettjei” adták. Az egy négyzetméterre jutó tehetségbarátok száma kiugróan magas volt!
 
A beszélgetés résztvevői:

  • Kovács András asztrofizikus doktorandusz hallgató, aki 2006-ban érettségizett a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégiumban
  • Marton Sándor többszörös díjnyertes diákújságíró, aki idén érettségizett a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban.
  • Pokorni Zoltán, a rendezvény díszvendége, az Arany János Program ötletgazdája, az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának elnöke
  • Tolnai József, az OFI Arany János Programiroda vezetője

Házigazda: Gózon Ákos, az Élet és Tudomány főszerkesztője, a Magyar Géniusz Program kommunikációs munkacsoportjának vezetője

Hallgassátok a Civil Rádióban az összefoglalónkat 2011. szeptember 29-én 10 órától!

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Ócsvári Áron - programozó fehér bottal

Képzeld el, hogy becsukod a szemed, bekapcsolod a számítógépedet, és így böngészel, így szerkesztesz dokumentumot, így programozol. Mivel én nap mint nap programozok, ez utóbbi a legdöbbenetesebb számomra. Áronnak ez természetes. Áron ugyanis vak és emellett programozó, aki innovációs versenyt nyert és 2011. szeptember 23-28. között Helsinkiben megrendezésre kerülő 22. EU Contest for Young Scientists elnevezésű versenyen képviseli Magyarországot. Drukkoljatok neki! Áron mindezeken túl kiváló példa arra, hogy a tehetség nem a látók privilégiuma.

Hallgassátok a vele készült interjut 2011. szeptember 22-én 10 órától a Civil Rádió FM98-as hullámhosszán! Ha megtehetitek, csukott szemmel.

Rövid előzetes az adásból:

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Mózes Krisztián - Mensa HungarIQa

A TehetségSáv kutatásai szerint a szuperintelligens emberek már köztünk vannak és aktívan támogatják a tehetségügyet. A bizonyítékot 2011. szeptember 15-én 10 órakor hozzuk nyilvánosságra a Civil Rádió FM98-as hullámhosszán!

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Mécs Anna a TehetségSávban

Szeptember 8-án Mécs Annával készült beszélgetésünket hallhatjátok. Anna matematika-magyar tanárnak készül, számos érdekes és elgondolkodtató cikk szerzője, elkötelezett tudománynépszerüsítő, aki blogot és rádiós műsort vezet. Annát az ifju tehetség kategóriában indítjuk. Hallgassátok a Civil Rádiót csütörtökön délelőtt 10 és 11 óra között!

És előtte és utána is :-)

Egy vidám részlet a műsorból:

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Beszélgetés Csiszér Lászlóval

2011. szeptember 1-én veszi kezdetét a TehetségSáv második szériája. Első vendégünk Csiszér László énekes, zenész és dalszerző. Laci életútján, emberi és zenészi hitvallásán túl szó esik még a közelgő Ez az a nap! rendezvényről, ahol élőben is hallhatjátok majd őt énekelni, játszani.

Hallgasd Te is szeptember 1-én délelőtt 10 órától a CivilRádiót, és élvezd élőben Csiszér László muzsikáját 2011. október 2-án a Papp László Budapest Sportarénában!

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.


Csermely Péter a tehetségsegítő hálózatról

Közeledik a tanévkezdés, készülődnek a tehetségek, tehetséggondozók, nyári álmából ébredezik a magyar tehetségsegítő hálózat. 2011. augusztus 25-én Csermely Péter avat be minket egy tehetséggondozó hálózat alapozási munkálataiba.

Hallgasd Te is augusztus 25-én délelőtt 10 órától a CivilRádiót!

Műsorajánló: 

You may need: Adobe Flash Player.