Mozgáskultúra

Szűcs Gábor - Jászság Népi Együttes

 

Gábor a néptánccal 1977-ben kezdett el megismerkedni a Jászság Népi Együttes egyik utánpótláscsoportjában. 1982-ben került a felnőtt együttesbe, melynek az óta is a tagja. 1985-ben a gimnáziumi érettségi után a Déryné Művelődési Központ dolgozója lett, mint gyermektánccsoport oktató.  Több rangos kitüntetés és elismerés jellemzi pályafutását.

1991-től a Jászság Népi Együttes tánckarvezetője 1996-óta pedig művészeti igazgatója és vezetője.  A jászberényi Árendás gyermektáncegyüttes alapítója, melynek 2004-ig volt vezetője. Nagy szerepe volt Jászberényben a Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény létrejöttében, ahol jelenleg, mint igazgatóhelyettes dolgozik s közel 500 gyermek szakmai munkáját irányítja kollégáival együtt.

Alább, az adás első részében Gáborral ismerkedhetsz meg bővebben.

Ha ide kattintva regisztrálsz a TehetségSáv Klubba, akkor azonnal elküldjük Neked a jelszót a többi három adásrészhez, melyet ide kattintva érhetsz el. Ebben a Jászság Népi Együttesről, valamint a tánc és a tehetséggondozás kapcsolatáról hallhatsz további érdekes részleteket.

1. blokk: 

You may need: Adobe Flash Player.

Megosztás


Tartalom átvétel