Karrier

Kürt Akadémia

 

Ha azt mondom Kürt, szinte mindenki egy piacvezető, nemzetközileg is jól ismert és elismert, adatmentéssel és adatbiztonsággal foglalkozó cégre gondol. (Itt most nagyvonalúan elhanyagoltuk azokat az eseteket, mikor az azonos nevű hangszer ugrik be elsőre.) Ki ne lenne kíváncsi azokra az ismeretekre, melyek ezt a családi vállalkozást a nemzetközi élmezőnybe röpítették?

A jó hír az, hogy a siker mögött nincs megismerhetetlen titok. Kell hozzá tehetség, szorgalom, tudásszomj és nyitottság más nézőpontok befogadására. Természetesen kellenek ismeretek is, de legalább annyira fontos sok-sok példán keresztül megismerni a folyamatokat. Így válik élővé a tudásod, és így fogsz önállóan eligazodni a gyökeresen új helyzetekben. Erre az alapelvre építenek a Kürt Akadémia képzései. És éppen ezért a tudás megszerzése itt nem magolás eredménye, hanem egy intellektuális kalandtúra élménye.

Vendégeink, Frankó Csuba Dea és Kürti Sándor mutatják be a Kürt Akadémiát és a Kürt filozófiáját. Azonban mielőtt meghallgatod az adást, szeretném figyelmedbe ajánlani kedvenc blogszerzőm, Csermely Péter idevágó gondolatait:

Az innovációhoz a legtöbb esetben egymástól gyökeresen különböző gondolatok találkozása kell. Az innovációcsírák hordozóinak olyan neveltetéssel és olyan környezetben kell találkozniuk, amely egymás őrültségeinek kíváncsi kombinálását módfelett nagy örömnek tartja. Az innovatív és tehetségtámogató viselkedési forma a piacot nem szükséges rossznak, hanem a saját maga fejlődését elősegítő mechanizmusnak tekinti.

Hogyan segíthetnénk a tehetség hasznosulását és az innovációt? Azzal, ha a tehetségeket már kicsi gyermekkoruktól kezdve megtanítanánk egy széles kapcsolati háló kiépítésére. Azzal, ha mind a tehetségekben, mind a fogadó közegben bátorítanánk az egymás értékeit és tapasztalatait elismerő nyitottságot és bizalmat. Azzal, ha a mindezt be tudnánk kapcsolni a világpiac áramlataiba.

forrás: csermelyblog

A beszélgetést ide kattintva hallgathatjátok meg (jelszóval védett oldal*).

*Ha már regisztráltál a TehetségSáv Klubba, akkor használd a kapott jelszavad.
Ha még nem vagy klubtag, ide kattintva regisztrálhatsz.

 

Megosztás


ELTE Karrierközpont

 

ELTE Karrierközpont logoAz egyetemen szorgalommal(!) sok tudásra és tapasztalatra tehet szert egy tehetséges hallgató. Ez azonban önmagában kevés lehet, ha ki kell lépni a nagybetűs életbe, a munka, a kutatás világába.

Az ELTE-n 2007 óta erre a problémára is van megoldás: Karrierközpont. A Karrierközpont a Hallgatói Önkorányzattal együttműködve dolgozik azon, hogy a hallgatók ne csak a válaszott szakterületük ismereteit szívhassák magukba, hanem a karrierjüket is idejekorán és tudatosan tervezhessék.  Ebben segítenek a képzések, tanácsadók, munkalehetőségek és az ELTE Plusz Program.

Mindezekről információkkal lát el benneteket két vendégünk: Baumstark Beáta a Karrierközponttól és Kalina Gergely EHÖK elnök. 

Bulvár betét: az adásból kiderül, hogyan köti össze Ádámot és egyik vendégünket két szerencsétlen, nagyjából egyidőben erőszakos halált halt sertés sonka-hurka-kolbász-töpörtyűvé történő transzformációja.

A beszélgetést ide kattintva hallgathatjátok meg (jelszóval védett oldal*).

*Ha már regisztráltál a TehetségSáv Klubba, akkor használd a kapott jelszavad.
Ha még nem vagy klubtag, ide kattintva regisztrálhatsz.

Megosztás


Bánki Tamás a LinkedIn-ről

Egy közösségi oldal, ami jót tehet az énmárkádnak és a pénztárcádnak egyaránt? Igen! Persze csak ha jól használod! Bánki Tamás LinkedIn szakértőt hívtuk meg, hogy beszéljen Nektek arról, hogyan érdemes szakmai alapon közösségi hálót szőni.

Mi is az a LinkedIn? Kik használják, és mire? Mik a tippek, trükkök, buktatók?

Kiderül az adásból.

A teljes hanganyag a TehetségSáv klubtagok számára hamarosan elérhető lesz.
Ha nem szeretnél lemaradni róla, regisztrálj ide kattintva a TehetségSáv klubba!


Megosztás


Fehér Katalin az énmárkáról

 

Fehér Katalin újmédia-kutató, internetszakértő a vendégünk ebben az adásban. A téma pedig önmagunk marketingje és a használható online eszközök.

Az "énmárka" megfelelő felépítése fontos egy tehetséges ember számára. Hogy mi is ez valójában? Hogyan foglalkozzunk vele? Mikor érdemes elkezdeni? Hogyan használjuk az online és közösségi médiát tudatosan? Mit osszunk meg magunkról a Facebookon és mit ne?

A hanganyag hamarosan a TehetségSáv Szülősuliban lesz elérhető.
Ha nem szeretnél lemaradni róla, regisztrálj ide kattintva a TehetségSáv klubba!

 

Megosztás


Nyáriné Dr. Mihály Andrea a karrier coachingról

 

A tehetséges fiatalok karrierjét támogató coachingról Nyáriné Dr. Mihály Andrea beszélt nekünk ebben az adásban. Andrea pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta szakorvos valamint business és management coach.

Hogy mi az a karrier coaching?

Tudod, hogy mi leszel, ha nagy leszel?
Ugye, milyen idegesítően hangzik, amikor kérdezik Tőled?
Pedig az igazság az, hogy ezt a kérdést előbb utóbb meg kell beszélned – önmagaddal.

  • Még nem választottál főiskolát, egyetemet?
  • Már több évet elvégeztél a választott szakból, de valójában nem tudod, mihez fogsz kezdeni, ha végzel?
  • Kezedben a diploma, de úgy érzed, nincs Rád szükség a munkaerőpiacon?
  • Nem találod álmaid állását?
  • Nem tudod milyen is legyen a te karriered?

Bármelyik kérdésre igennel válaszolsz, itt az ideje, hogy eldöntsd, "mi leszel, ha nagy leszel".
Azt mondod, megbeszélted már magaddal, de nem jutottál semmire?
Akkor vond be a beszélgetésbe a karrier-coachot!

Azt kérded. az meg ki?

Az a személy, aki segít, hogy megtaláld álmaid hivatását, amit szeretsz és tudsz csinálni és amiből biztosítani tudod azt az életszínvonalat, amire vágysz.

A coach nem ad ötleteket, tippeket, egyszerűen kihozza belőled a szunnyadó vágyakat, és azokat a képességeket, amelyek ezek megvalósításához szükségesek!

A hanganyag hamarosan a TehetségSáv Szülősuliban lesz elérhető.
Ha nem szeretnél lemaradni róla, regisztrálj ide kattintva a TehetségSáv klubba!

 

Megosztás


Tartalom átvétel